1991. gada barikāžu atceres pasākums “Un Mūsu saknes atraktas pa vējam…”

18.01.2020 - plkst.14.00 Jēkabpils Tautas nams

Klāt janvāris, klāt barikāžu atceres laiks. 1991. gada janvārī notikušais iespiedies daudzu latviešu apziņā. Valdīja satraukums, dzīslās pulsēja nedrošība par nākotni, taču mīlestība pret savu valsti, latvieša spīts un izturība, kā arī neizsīkstošais patriotisms deva spēku nosargāt, nosargāt savu brīvo Latvijas valsti. “Barikādēs tauta pierādīja, ka arī bez armijas gatava aizstāvēt savu brīvību, bez barikādēm mēs valsts simtgadi nepiedzīvotu,” atzīst Latvijas Tautas frontes līderis Dainis Īvāns.

Lai godinātu barikāžu dalībniekus un kavētos atmiņās, 18. janvārī plkst. 14.00 pie Jēkabpils Tautas nama aicinām uz barikāžu dienu atceres pasākumu “Un Mūsu saknes atraktas pa vējam…”. Pēc tā, plkst. 15.00, Jēkabpils Tautas nama Lielajā zālē izskanēs sieviešu kora “Unda” koncerts “Pāri Mums”.

Pie Jēkabpils Tautas nama, degot svecīšu liesmām un plīvojot karogiem, skanēs patriotiskas dziesmas un atmiņu stāsti, degs ugunskurs, rokas un sirdis sildīs tikko vārīta tēja. Aicinām ņemt līdzi karogus un svecītes.

Plkst. 15.00 Tautas nama Lielajā zālē uz sirsnīgu koncertu aicina Jēkabpils Tautas nama sieviešu koris “Unda”. Koncertā izskanēs skaistas latviešu komponistu dziesmas un tautasdziesmu apdares.

Pasākums bez ieejas maksas.

Atpakaļ