Viesītes kultūras centrā “Sēlija” norisinājās Jēkabpils novada amatierteātru skate

10.10 - 21.10
🎭 8. oktobrī, pēc trīs gadu pārtraukuma, Viesītes kultūras centrā “Sēlija” atkal norisinājās Jēkabpils novada amatierteātru skate. Šogad skatē piedalījās astoņi mūsu novada amatierteātri. To repertuārs bija ļoti daudzveidīgs – teātri bija izvēlējušies dažādu žanru un tematikas izrādes.
 
 Amatierteātru skate, kas ilga visu dienu, bija skaisti svētki teātra cienītājiem, nopietns pārbaudījums teātriem un to vērtētājiem. Žūrijā bija Ogres Tautas teātra režisors Jānis Kaijaks un Jēkabpils Tautas teātra režisore Inta Ūbele.
 Žūrijai bija jāveic amatierteātru iestudējumu analīze un jāvērtē režisoru darbs, kā arī aktieru meistarība. Svarīgs bija arī izrādes koptēls, muzikālais noformējums, scenogrāfija, vizuālais noformējums, kā arī kostīmi.
 
✅1. pakāpi ieguva Aknīstes amatierteātris (režisore Veronika Papaurele), Ābeļu Tautas nama amatierteātris “Cerība” (režisors Pēteris Draņevičs) un Dignājas Tautas nama amatierteātris “Madagurči” (režisors Ainis Mikulāns).
✅ 2. pakāpi ieguva Viesītes Kultūras centra amatierteātris “Vēris” un Zīlānu Tautas nama teātra draugu kopa “Patapa”(režisore Aija Rancova), kā arī Sēlpils Tautas nama amatierteātris “Ore”(režisore Anita Gerasimova).
✅ 3. pakāpe – Rubenes Tautas nama amatierteātrim “Kumode” (režisore Ilona Kantāte) un Dunavas Tautas nama amatierteātrim “Sateka” (režisore Silvija Krēsliņa”).
 Žūrija pēc skates atzina, ka visu amatierteātru sniegums bija patiešām labā līmenī. Viņus iepriecināja fakts, ka teātra kolektīvos nav samazinājies dalībnieku skaits un tajos ir daudz talantīgu aktieru. Tas nozīmē, ka amatierteātru kustība un teātra mīlestība ir dzīva arī lauku reģionos.
Paldies kolektīviem, ekspertiem un skatītājiem, kā arī visam tehniskajam personālam, kas nodrošināja kvalitatīvu skates norisi!
 
📸 FOTO: Viesītes kultūras centrs “Sēlija”.
Atpakaļ